Запознајте ги Indecline!

17.08.2018 17:31
Запознајте ги Indecline!

INDECLINE e американски колектив на активисти формиран во 2001 година, и се состои од поголем број анонимни графитџии, филмаџии, фотографи, активисти и бунтовни луѓе. Тие редовно и речиси рутински преку организирани акции и интервенции во јавниот простор протестираат против сите социјални и еколошки неправди извршени од страна на американски и меѓународни корпорации, владини агенции и институции за спроведување на законот.

Преку ова кратко промотивно видео ви претставуваме дел од досегашната уметничко-активистичка пракса на колективот Indecline. 

Извор: www.thisisindecline.com

Слични содржини

Уметност / Око
Свет / Технологија / Уметност / Око
Графички Дизајн / Свет / Уметност / Око
Активизам / Екологија / Уметност / Око
Активизам / Екологија / Уметност / Око
Јавни Простори / Свет / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото