Моето име е...

23.08.2018 18:11
Моето име е...

„Мое име е Јанез Јанша“ (My Name Is Janez Janša) е документарен филм за имињата и промената на имињата, фокусирајќи се на една особено уникатна промена на име што се случи во 2007 година, кога тројца уметници официјално ги сменија имињата во името на тогашниот премиер на Словенија, Јанез Јанша.

Погледнете го трејлерот на овој филм, како најава за вечерашната изведба на нивниот проект „NAME readymade“ рамки на 13-тото издание на Фестивалот АКТО во Битола (Центар за култура, 20.30 часот).

Извор: aksioma07

Слични содржини

Книжевност / Уметност / Филм / Око
Уметност / Филм / Око
Уметност / Филм / Око / Музички спотови
Балкан / Филм / Око
Фотографија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото