Една совршена коцка

17.09.2010 14:27
Една совршена коцка

„One Perfect Cube“, или преведено, „Една совршена коцка“, претставува просторна инсталација на германскиот уметник Флоријан Жанет.

Составена е од три ѕидни часовници кои покажуваат различно време, но кои се синхронизирани на тој начин што на секои 12 часа за неколку мига стрелките обликуваат облик на коцка. Во рамките на дванаесетте часа, како што нагласува уметникот, стрелките обликуваат 43 200 различни констелации.

Во видео прилогот погледнете за забрзаната верзија на снимката на движење на стрелките во период од 24 часа.

Cool!

Cool!

 Би сакал еден за дома.

 Би сакал еден за дома.

Свеста чекореше сама по улицата во потрага по своето отелотворение.

Слични содржини

Уметност

ОкоБоли главаВицФото