Малиот балерино

29.08.2018 23:04
Малиот балерино

Многу малку момчиња играат балет, но 11-годишниот Гејбриел Ромеро (Gabriel Romero), кој се обучува во Филаделфискиот танцов центар Том Мекинтајр, е исклучително момче балерина (или балерино).

Иако Гејб е единственото момче балетски танчер меѓу десетици девојки, тој не дозволува негативните коментари да го поколебаат. Тој е во студиото и на вежбите поради една клучна причина: танцот е неговата страст и не се плаши да го изрази тоа. 

Извор: 60 Second Docs

Слични содржини

Живот / Око
Свет / Живот / Око
Фотографија / Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото