Карате мајстор

07.09.2018 22:32
Карате мајстор

На Светското првенство во карате кое се одржа во 2014 година во Токио, Дејв, заедно со Ники, Нухејла и Лана изведоа карате демонстрација. Овие млади луѓе се членови на Холандската карате асоцијација и карате школата До Венг.

Овој исклучителен настан во кој Дејв Кенген кој е роден со редок ТАР-синдром ги демонстрира своите вештини го покажа вистинскиот дух на Будо и водилката на Јапонската карате асоцијација.
Тоа е сјаен пример дека луѓето со попреченост со силна волја можат да сторат сè! Поклон до земја!

Извор: kuro-obi world

Слични содржини

Живот / Око

ОкоБоли главаВицФото