INTERVIEW (with VMRO assassin)

08.09.2018 12:07
INTERVIEW (with VMRO assassin)

Зад раскошните бои и детали, зад гротескните ликови облечени во дречава (небаре карневалска) облека, овде всушност фасцинираат мултимедијалноста и живописноста на Арсовски: тој е кич-трач, поп-треш, панк-рок, народно-забавен и модерно-постмодерен уметник.

Фасцинираат неговите духовити дијалози и коментари, често прикриено поетични.

Фасцинираат драмата и тензијата во неговите цртежи; акцијата, движењето, жестокоста, насилството... Постојат, за среќа, и контрапункти: апстрактни моменти, медитативни и смирувачки делови...

Фасцинираат и неговите референци: (цртани) филмови, политика, стрипови, мода, естрада, музика, графички дизајн, тук таму „висока“ уметност... Сè во обландата на еден раскошен поп-треш; или спектакуларен кич-трач.

M?

 

Пресметка

 

Дете од фамилија

 

Нема да биде штета

 

Исповед

 

Мајка на две деца

 

Само кога би знаел

 

Заговор

 

Наредба

 

На планетата на шимејлсите

 

Дали ја силувал?

 

О леле

 

Стани, Боби

 

Казна

 

Бидете безмилосни

 

Неписмена

 

По телефон

 

Упукај го

 

Кога имаш лумбаго

 

Пред рандеву

 

Слобода за Македонија

 

Слични содржини

Стрип / Уметност
Книжевност / Стрип
Активизам / Графички Дизајн / Уметност

ОкоБоли главаВицФото