Четвртиот ден на фестивалот Друга приказна #3

11.09.18 14:33

Четвртиот ден на книжевниот фестивал Друга приказна #3 во еден свој дел беше посветен на промоциите на седум нови книги во издание на Темплум од тројца автори: Ѕвездан Георгиевски („Урбани топоними“ и „Една недела...“), Кирчо Арсовски (два тома цртежи) и Димитрие Дурацовски (три тома собрани дела). Изданијата ги промовираа Оливера Ќорвезироска и Никола Гелевски.

Беше претставено и творештвото на гостите на фестивалот: Тања Ступар-Трифуновиќ во разговор со Владимир Јанковски и на Биљана Космогина со која разговараше Ивана Харикли.

На крајот се случи и музички перформанс „Звук Караџиќ“ во кој учествуваа Прота Шкарт, Владимир Лукаш, Ѓорѓе Јовановиќ, Јордан Костов, Ивана Харикли и Роман Столијар, музичар од Русија.

Друга приказна

Повеќе фотографии од Ванчо Џамбаски

Слични содржини

Фотографија / Настан / Око
Фотографија / Настан / Око
Фотографија / Настан / Око
Фотографија / Настан / Око
Фотографија / Квир / Око
Фотографија / Книжевност / Настан / Фото / Око

ОкоБоли главаВицФото