Симболизмот на белото знаме

17.09.18 13:01

Уметникот од Лос Анџелес кој се претставува како Faith47 во рамки на својот проект „The Unbound“, ја насликал фасадата на зградата на Правниот факултет на Универзитетот У.Ц Хејстингс. Неговото дело, како што вели, е поттикнато од моменталната социо-економска клима:

„Исцрпувачки е да се гледа сета дисхармонија, демонтажата на човековите парава и континуираната борба за еднаквост. Единствен начин да продолжам да работам е да трансформирам дел од тоа во моите дела.“

Faith47 ја истражувал симболиката на белото знаме и историјата на Мировниот манифест.

„Мораме да се бориме за подобра иднина, за планетата и за љубовта помеѓу луѓето. Граѓанските права што ги уживаме се резултат на нечија борба која треба да продолжи.“

Извор: https://www.booooooom.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото