Дрвените скулптури на Јошитоши Канемаки

26.09.18 00:53

Јапонскиот скулптор Јошитоши Канемаки изработува склуптури од камфорно дрво. Канемаки прави намерни визуелни абнормалности со цел да го отслика импресивниот спектар на човечки емоции. Неговите склуптури можат да бидат минијатурни, но и со големина на човек.

Извор: https://www.booooooom.com

ОкоБоли главаВицФото