Социјалната перцепција на Самир Кулавор

02.10.18 01:39

Самир Кулавор е уметник од Мумбаи, Индија и неговите слики го прикажуваат градското секојдневие, но истовремено се одликуваат и со несекојдневна социјална перцепција.

Влијанието на политиката, економијата, идеите за развој и паметни градови се темите со кои Кулавор се занимава во последните 2 години и кои се најдоа на овие слики со чувство на скептичен оптимизам за животот во метрополата.

Истражувајќи ги идеите за густината, обемот, триењето и просторот во контекст на градот, сликите на Кулавор се со размер од 4 инчи до 4 метри.

Извор: booooooom.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото