Танц во најдлабокиот базен во светот

06.10.18 02:33

Џули Готје е нуркачка и авторка на краткиот филм „АМА“. Филмот раскажува приказна која секој може да ја протолкува на свој начин, врз основа на сопственото искуство. Нема наметнување на значења, само сугестии.

„Со овој филм сакав да ја споделам мојата најголема болка во животот. Таа не е прикажана сурово, ја покрив со елеганција. За да не биде премногу тешка, ја повлеков во водата. Филмот им го посветувам на сите жени во светот", вели авторката Готје.

Филмот „АМА“ е снимен во најдлабокиот базен во светот, Y40, кој се наоѓа во Падова, Италија.

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото