Има еден момент во денот

26.10.2018 13:42
Има еден момент во денот

Дваесетина фотографии, духовити, проникнувачки, мистериозни, суптилни, елегантни...

 

#4secondsbehind

Глави во линија наредени по старост

Глави и балон

Од пазуви надолу

Спомен од Делчево

Делчево; карате

Грчки пар на скали (ги слушнав како зборуваат)

Две различни приказни

Kафе пауза; не се администрација, сигурно

Има еден момент во денот кога сонцето вака ги осветлува жиците

Ноќни прошетки; композиција - сообраќајни знаци врз цигли

Scars

We hide

Summer me

Пасивен човек и активна шатка

Everthing ends

Аnimals in us

Refuse

Вака замислувам дека умираат старите луѓе

We, autumn

Рефлексија - Автопортрет во портрет во урамена слика

 

Белешка за авторот
Иван Илиев

- Самостојна изложба на првото издание на „Фрик“ Фестивалот во Скопје.

- Дел од групни изложби во Берлин, Сараево и Скопје.

- Објавени фотографии во списанијата Маргина, Вест, Форум, Фокус, Нова Македонија, Време, Излез, Избор и на повеќе македонски портали.

- Фотографии за омот на последниот албум на „Пиколомини“ (Бела Птица Црна Бран), за неколку дигитални изданија на домашната издавачка етикета „Ако Никој не свири“, за плакатот на 55-то издание на ДАФ – Кочани.

Живее во Кочани.

 

Повеќе фотографии:
4 seconds behind
Окно 

Слични содржини

Фотографија / Живот / Култура / Уметност
Фотографија / Книжевност / Култура
Фотографија / Култура / Настан
Фотографија / Култура / Настан
Фотографија / Култура

ОкоБоли главаВицФото