Како до одговорно градење?

05.11.18 01:24

Силни инвеститори и корумпирана администрација го поттикнуваат агресивното градење на сметка на јавниот интерес.

Правиме градови за автомобили, за инвеститори, но не и за луѓе, реагира професорката по архитектура Дивна Пенчиќ.

Од Министерството за транспорт и врски признаваат дека треба да ја засилат инспекцијата на терен и изработуваат нов закон за просторно и урбанистичко планирање.

Извор: Res publica

 

Слични содржини

Свет / Око

ОкоБоли главаВицФото