Како би изгледало Скопје да го градеа најдобрите архитекти

08.11.18 03:01

Како би изгледал Археолошкиот музеј ако го градеше архитектката Заха Хадид, или Собранието кога би било изградено по замисла на Жак Херцог и Пјер де Мерон.

Во обид да одговори на ова прашање, Енес Север, кој е на постдипломски студии на Politecnico di Milano во Италија, ги комбинира постоечките градби од проектот „Скопје 2014“ и делата на великаните на архитектурата.

Неговото дело „Contrast Delusion“ се заснова на градби кои досега ја добиле наградата „Прицкер“, најпрестижната светска награда за архитектура.

Извор: Reborn

Слични содржини

нема
Јавни Простори

ОкоБоли главаВицФото