Душа

10.11.2018 18:45

Својата душа ја преобразив во Ништо.

Разговарајќи, мислејќи за ова и она,
спомнувајќи филозофи, бесмислено спротиставувајќи му се
на знаењето кое ми останало непознато, дури неодгатливо,
живеев убеден дека она малку што го правам
е навистина многу, и она многу на што мислам
дека е навистина малку. Занемарливо.

Душата ми истече низ дупчето на напукнатото тенџере
на Себе, Другиот, Другите.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото