Мал новогодишен саем на книги #9

20.12.2018 17:18
Мал новогодишен саем на книги #9

           МАЛ НОВОГОДИШЕН САЕМ НА КНИГИ

           ГЕМ клуб (Стара чаршија, над Менада)

                   24-28 декември
                   Од 12 до 22 часот


Учествуваат: Темплум, Бегемот, Табахон, Или Или, Готен, Блесок, ПНВ, Слово, Кликер, Гаврош...


ПРОГРАМА

Понеделник, 24.12.18.

20.00 часот

Промоција на списанието Маргина #90

тема: 100 години Југославија; 75 години АВНОЈ

учествуваат: Влада Урошевиќ, Петар Гошев, Елизабета Шелева и Никола Гелевски

 


Вторник, 25.12.18.

20.30 часот

Промоција на сликовницата Мечето Ушко

учествуваат: Александра Бубевска и Лидија Танушевска; специјални гости: Свирачиња

 

Среда, 26.12.18.

20 часот 

Промоција на монографијата Астални проекции во издание на Бегемот

учествуваат: Ненад Јолдески, Ѓоко Здравески и Ана Голејшка Џикова

 


Петок, 28.12.18.

12.00 часот

Доделување на наградата „Новите!“ за 2018

жирираа: Ѓоко Здравески, Фросина Пармаковска и Петар Андоновски

 


Петок, 28.12.18.

20.30 часот

Промоција на стрипот Маус од Арт Спигелман

учествуваат: Бошко Караџа и Никола Гелевски

Слични содржини

Книжевност / Настан
Книжевност / Култура / Настан
Фотографија / Книжевност / Уметност / Настан
Книжевност / Култура / Уметност / Настан

ОкоБоли главаВицФото