Што рекоа СДСМ дека ќе направат и што направија

28.12.2018 13:11
Што рекоа СДСМ дека ќе направат и што напраивија

Рекоа: 500 евра плата
Направија: Да се насмееме на почеток, натаму не е смешно

Рекоа: Нема промена на името
Направија: Ги амнестираа сите кои требаше да лежат за да го променат името

Рекоа: Нема двојазичност
Направија: Има двојазичност и онаму каде што не е законски пропишана

Рекоа: Ќе ги вратиме иселените
Направија: Ќе не иселат сите, освен тие шо се без пасош како страшно тешка казна, ваљда то ќе им е казната да останат во Македонија

Рекоа: Намалување на администрацијата
Направија: Дополнително вработуваат и ќе вработуваат заменици директори на сите државни институции, нешто што ќе не кошта многу

Рекоа: Нема рудници на смртта во источна Македонија
Направија: Има рудници на животот што ќе го уништат и овој ионака испразнет крај

Рекоа: Нема амнестија
Направија: Пак да се насмееме

Рекоа: Полицијата ќе му служи на народот
Направија: Полицијата пак го тепа народот кога има протести кои не му одговараат на СДСМ

Рекоа: Борба со корупцијата
Направија: Да се насмееме уште еднаш овде

Рекоа: Почист воздух
Направија: И овде да се насмееме. Град Скопје има казнето четири загадувачи во цел декември и е најзагаден во Европа, Битола умира...

Рекоа: Нема амнестија за кримналот
Направија: Има амнестија за криминалот

Рекоа: Ако не па ВМРО да го вратиме
Направија: Ќе го вратите денес да има избори...

Рекоа: Помал и развоен буџет
Направија: Најголем буџет досега

Рекоа: Подобро здравство
Направија: Го приватизираат здравството

Ама ја укинаа радиодифузна, цареви.

Слика: Свирачиња

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото