Kolede, lede, а wooden beam fell

07.01.2019 16:41
 Kolede, lede, а wooden beam fell

Во разговорот учествуваат Брадестиот Џо, Викторија Костадинова, Леонора Грчева Востаник, Душан Стојчев, Кристијан Арсов и Климент Целе Димоски.


Брадестиот Џо
Macedonian Christmas eve day traditional money, candy and general goods extortion song:
Kolede, lede
A wooden beam fell
Killed grandpa
Grandpa is struggling
Grandma is sitting on top of him
For four eggs, Goose (eggs), duck (eggs), duck synonym (eggs)
Today is Kolede
Tomorrow is Christmas
We will slaughter a calf
The calf cries "Ow Don't slaughter me, I will buy you greens
So we can make pita
And all of us can eat."
Kolede!


Викторија Костадинова
Како е ова: "For four eggs, Goose (eggs), duck (eggs), duck synonym (eggs)" на македонски? (У Кочани иаме други песни:))


Леонора Грчева Востаник
Како е у Кочани?


Викторија Костадинова
Кој спие нека стане
Нека месе колачиња
Колачиња за дечиња
Ако нема колачиња
Нека даде динарчиња
Ако нема динарчиња
Нека даде оревчиња
(Повторуваш IF THEN колку сакаш)
Ако нема оревчиња
Џамо на парчиња!


Викторија Костадинова
Extortion is strong with this one :D


Брадестиот Џо

Wow, ова е full on изнудување со закана!


Викторија Костадинова
Да де.


Брадестиот Џо
Јебено кривично дело е песнава.


Викторија Костадинова
Требаше и акцентот да го означам: нели не е „коЛАчиња“ него „колаЧИња“.


Леонора Грчева Востаник
КолаЧиња <3
Песнава е вовед во рекетарски бизнис.


Душан Стојчев
И штипска е ваа.


Брадестиот Џо
За четири јајца, гускини, паткини, шаткини...


Кристијан Арсов
Какво е четвртото?!


Брадестиот Џо
Има две шаткини.


Климент Целе Димоски
Killed grandpa, Grandpa is struggling...
Ако го отепа значи му ги скрати маките; како се мачи а веќе е отепан?!


Слики: Брадестиот Џо

 

Слични содржини

Книжевност

ОкоБоли главаВицФото