Од детството малку ми остана

11.01.2019 12:41

Од детството малку ми остана
Само ракавиците кои веќе не можам да ги ставам на раце
Само малата капа која како да ја загубила својата глава
Само лузните на брадата и колената кои понекогаш зачешуваат
Само растуреното време кое во мислите го собирам
За повторно да го имам
Само зборовите тесни и далечни
Тие не ми ни даваат да го заборавам

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото