Незаборавниот Боуви

12.01.19 03:17

Како дел од галеријата посветена на постери за Дејвид Боуви, еден од најголемите уметници на 20-от век, списанието XXZ ги објави и дизајните на македонскиот графички дизајнер и уметник, Зоран Кардула. Тие се изработени во советски стил.

Покрај нив, списанието објавува и оригинални дизајни и на други автори за кои Боуви претставува инспирација и кои се посветени на трансформациите низ кои поминувал во својата кариера.

Извор: www.xxzmagazin.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото