Најдобриот лек

26.01.19 02:51

„Сите проаѓаме низ тешки периоди во животот. Понекогаш си дозволуваме тагата да нè јаде одвнатре. Нè влече надолу и немаме сила самите да се извлечеме.

Во таквите моменти, луѓето што нè познаваат и разбираат на подлабоко ниво, може да нè спасат, држејќи нè за рака додека се сопнуваме и чекорат заедно со нас. Краткиот анимиран филм „SimSim (The Realm of Deepest Knowing)“ го визуелизира токму тој процес на длабока поврзаност“, објаснува авторката Seunghee Kim.Извор: Vimeo

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото