Женското прашање и социјалистичкото самоуправување (на хрватски)

08.02.2019 15:43
Женското прашање и социјалистичкото самоуправување (на хрватски)

Една од најважните теориски книги на југословенскиот феминизам.

Што жените именуваат како машко мислење? / Еманципација и технологија / Историјата и социјалистичката природа / Историјата и природата на жената

ПрилогГолемина
Zensko pitanje i socijalisticko samoupravl - Blazenka Despot.pdf4.94 MB

Слични содржини

Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека
Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото