Пешаци

15.02.19 01:46

Погледнете ја извонредната серија на американскиот фотограф Дејвид Нелсон-Хосперс ( David Nelson-Hospers) насловена „Пешаци“.

По потекло од западен Масачусетс, Нелсон - Хосперс живее и работи во Њујорк, поточно во Бруклин. Во фокусот на неговиот интерес се луѓето што се движат по улиците на градот, пешаците кои го чинат течението на секојдневниот живот во Њујорк.

Преку документирањето на градските улици и луѓето што ги исполнуваат, тој успева да го прикаже социјалниот пејзажи и моментите кои често се занемарени.


Извор: booooooom.com

 

Слични содржини

Филм / Око / Историја
Свет / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото