Шише

12.10.10 10:04

„Шише“ (Bottle) е приказна за едно невообичаено пријателство меѓу купче песок и купче снег. Авторката Кирстен Лепор користи стоп анимација за да ја создаде оваа меланхолична фантазија која е сместена во вистинска надворешна средина.

Нејзиното мајсторско раскажување ја поседува можноста да нè насмее и растажи истовремено. Ова нејзино видео се најде меѓу финалистите за најдобро видео за 2010 година на Vimeo.

Your browser is not able to display this multimedia content.

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото