Зошто убиваме?

01.03.2019 14:24

За да може да го јадеме
животното мора да се убие
(сеедно дали ќе искрвави до крај)
за да се зготви, или дури да се јаде живо месо
зашто ако умрат од своја смрт
тоа е јадливо само за мршојадите.
Но вистинското прашање е:
зошто сè уште се убиваме меѓу себе
(и тоа безмилосно и масовно)
кога веќе одамна не сме го пробале - човечкото?
А веќе од поодамна насекаде
сè базди на човекоина...

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото