Вечерата на мојата сопруга

06.03.2019 11:13

На масата има
зрно пченица
и свежа вода
во напрсток.

Десет капки
маглено вино
во скотурен
лист од бозел.

Птичјо месо
под испружениот прст,
и една единствена
јагода која свети.

Светулка го осветлува
раскошот на твојaта вечера.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото