Препознавање

07.03.2019 12:21

Појдов да го видам Христа.
Беше потпрен
со грбот
крај бело дрво.
Гол
до појас
и во волнени чорапи.
Ми рече
мижуркајќи поради јаката светлина:
„Сврти се
и
оди.“
Така и направив.
Паѓаше слаб и речиси црн пролетен снег.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото