Мојата жена јаде снег

08.03.2019 23:32

Мојата жена јаде снег.
Гледам
како убавата јарко црвена уста
­ѝ станува модра.
Слушам
како острите ­ѝ секачи
го грицкаат и кршат белиот кристал.
На нејзиното лице не се гледаат ни болка ни задоволство.

Мојата жена јаде снег,
додека зимското сонце околу неа осветлува саде сеништа.


Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото