Родови стереотипи

12.03.19 12:36

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите.

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“

Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството.

Извор: Respublica

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото