Примирје

13.03.2019 12:41

Откако ќе се преброиме,
кој е жив, а кој мртов,
по сите војни,
разурнати градови,
затруени реки,
ќе стоиме на брегот
и ќе чекаме да ни допловат
хартиените бротчиња
што со наивни пораки за мир
детството ги пуштило по речната шир.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото