Промената на пејзажот на американската малопродажба

14.03.2019 13:07
Промената на пејзажот на американската малопродажба

Почнувајќи од 2015 година, Џеси Рајзер ги документира промените во областа на американската малопродажба, односно преминот на традиционалните продавници во електронска трговија.

„Како и сеќавањата, познатите малопродажни места полека исчезнуваат. Денес, тие претставуваат модерни урнатини и архитектонски артефакти што посегаат по не толку далечното минато на нашите созревачки интереси и идентитетите во развој. ‘Промената на пејзажот на американската малопродажба’ е вежба за гледање во минатото и набљудување на иднината, служејќи како метафора за тоа како технологијата ја забрзува културната промена во модерниот свет. Знам дека човек не може да се бори со промената, но тоа не значи дека не може да биде сентиментален.“

Извор: www.booooooom.com

Слични содржини

Фотографија / Уметност
Општество / Активизам / Фотографија / Став
Фотографија
Фотографија / Живот / Уметност
Фотографија / Gif / Теорија / Историја
Фотографија / Балкан / Историја

ОкоБоли главаВицФото