Зошто не идете на шопинг у главниот град?

11.04.2019 02:20
Зошто не идете на шопинг у главниот град?

Во разговорот учествуваат Тања Аждаја, Бранислав Николов, Петар Кајевски и Немања Трајковиќ.


Тања Аждаја
- Зошто не си идете на шопинг у главниот град?
- Скупје.


Петар Кајевски
Жено, Стоби со тебе?


Бранислав Николов
Париз е со многу пари.


Тања Аждаја
Ама добро, Франција е тоа, знаеш како викаат Французите за „дојдов, видов, победив“ - само Victory-Go.


Бранислав Николов
Да, ама Manet и Monet им звучат како Money.


Тања Аждаја
Да, Големата слика за Париз можеш да ја платиш со шарени банкноти, а малата со клот монети.
А на толку некаде се проценува и вредноста на ѕвонарот на богородичната црква во пари.


Бранислав Николов
Банкнот блуз бенч :)
Е мил ми е Зола ама помил ми Мелие (Жорж, онај со метак во месечината).


Тања Аждаја
Ај Пруст да е, Пруст да би останал животот куцачки.


Бранислав Николов
Балзак за кадрење на косата.


Тања Аждаја
Ти избегало м-то од балзам - ќе издадам Волтерница по него.
Немам цел за тебе, само пол са(р)тар, а за албер ками.
Бранислав Николов
Jean Solev Racine.


Тања Аждаја
Ал Јане Блажев :)


Бранислав Николов
Ако колата ја возиш бод-Лер.
Prodji sa mnom ispod Rimbaud.


Тања Аждаја
Јас би, Александар се Дума.


Бранислав Николов
Dumb ass.
Исто од филм - Nothing To-Lose Lautrec (Монти Пајтон).


Тања Аждаја
Рузмарин још носим на преверу.


Бранислав Николов
Каиш ми је Мопасан око струка.


Тања Аждаја
Тоа е, сила бога не молиер.


Бранислав Николов
Сезане, Сезане, отвори се.


Тања Аждаја
Не могу, Ромене, Ролан сам.


Бранислав Николов
Знам еден тип кому Амели му е Пулен.


Тања Аждаја
А знаеш како се вика за Шанзелизе на битолски? Ширак-сокак.


Бранислав Николов
Нормално дека знам, имам неколку пати свирено за денови на Бранкофонија.


Немања Трајковиќ
Ами, вие све пуни ко Македонски Брод.

Колажи: Eugenia Loli

 

Слични содржини

Книжевност

ОкоБоли главаВицФото