Уметнички дела направени од отпад

18.04.19 03:40

Погледнете го видеото за уметничките дела кои се направени од отпад, а создаваат илузија за сосема друга слика. Се работи за рециклирани предмети кои се совршено организирани за да создадат оптичка илузија.

Уметникот Томас Денингер почнал да ги креира овие дела во 1994 година од објекти што ги наоѓал на улица. Пораката на неговите дела е за масовниот конзумеризам, поп културата и заштитата на околината.

За да ги создаде делата Томас многу користи Барби кукли, тролови и други детски играчки. Иронично, кога бил дете тој не сакал играчки.

 

Извор: Shocking Transformations

Слични содржини

Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото