Од кујната на Масин

20.04.19 01:58

Во галеријата „Акантус“ во Дебар маало во Скопје во тек е изложбата со дела од Миро Масин, насловена „Од кујната на Миро Масин“, а уметникот ја најавува како „мала групна изложба“, со 52 дела од разни циклуси од изминатите години и едно дело од 2019 година.

Меѓу останатите осликани предмети изложена е и сликана керамика.

Изложбата во „Акантус“ ќе биде отворена до 5 мај.

Фотографии: Акантус

 

 

Слични содржини

Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото