„Дали знаеш“ – видеокампања на Хелсиншки комитет против дискриминација на жените

25.04.2019 11:45
„Дали знаеш“ – видеокампања на Хелсиншки комитет против дискриминација на жените

Хелсиншкиот комитет за човекови права ја започна видео кампањата „Дали знаеш?“.

Кампањата се состои од осум информативни и едукативни видеа кои се наменети за подигнување на свеста за Конвенцијата за елиминација на сите форми на дискриминација врз жената (ЦЕДАВ) и презентираат податоци за родовата нееднаквост во земјата во различни области: семејно насилство, пазарот на труд, образование, политика итн.

Извор: Хелсиншки комитет

ОкоБоли главаВицФото