Што е музикава што ечи внатре?

30.04.2019 02:07
Што е музикава што ечи внатре?

Во разговорот учествуваат Тања Аждаја, Александар Ристовски, Златко Гиров, Бранислав Николов и Трајче Николовски.

 Тања Аждаја
- Што е музикава што ечи внатре?
- Се игра оро.
- Кој води?


Александар Ристовски
Две редици се, нерешено е.


Тања Аждаја
Тоа се само резултатите од прво коло.


Александар Ристовски
Купена е невестата.


Тања Аждаја
Кладба е голема.


Александар Ристовски
Ебана е работата од старт.


Тања Аждаја
Најбитно е дека сваќата со пари не се купува.


Златко Гиров
Сеуште не се знае, ДИК ( Државна Игроорна Комисија) ги брои чекорите.


Тања Аждаја
Се грижи за регуларноста на играорите.


Бранислав Николов
Деверот на почеток, ама после кумот го презеде водството.


Тања Аждаја
На кумот не може да му се деверува.


Трајче Николовски
Шкендија Води.


Тања Аждаја
Кајак на брзи води.


Трајче Николовски
Грав у три води.


Тања Аждаја
Блуз у мутној води.


Слики: Brian Kershisnik

 

Слични содржини

Книжевност

ОкоБоли главаВицФото