Да живеат 1 и 2 мај и синдикалистички силна Република Северна Македонија

01.05.2019 14:42
Да живее 1 и 2 мај и синдикалнистички силна Република Северна Македонија

Другарки и другари,

актуелната борбата за работничките права вклучува:

искоренување на невработеноста и повисока продуктивност на трудот во претпријатијата (приватни и на оној тажен остаток од јавни...) и прекинивањето на исселувањето на работопособните луѓе.

Низ обесправувања на правата и на процесот на трудот оваа земја умира.

Потребни се храбри чекори во полза на вработените.
Од наемни работници тие одново треба да станат заштитени субјекти на процесот на трудот.

Не само ние во Европа, утре - Европа тука, веднаш!

со воведување

- 6-часовно работно време,

- воведување на уште една работна смена кај сега тросменската работа,

- работнички права на нивото на синдикално развиените демократии

и за враќање на 2-ри мај, вториот слободен ден за семејни дружби и излети!

Да живеат 1-ви и 2-ри Мај и синдикалистички силна Република Северна Македонија!

 

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото