Веселиот свет на сенките

07.05.19 00:48

Белгискиот илустратори и аниматор Винсент Бал, сенките на секојдневните предмети ги претвора во во нови, неочекувани приказни. Така, малата играчка се претвора во опасен крадец, сенката на костенот тој ја претвора во еж.

Неговите уметнички игри со сенките и преметите ги нарекува „сенкологија“ и ни покажува сосема нов свет скриен во сенките 


Извор: Youtube

 

ОкоБоли главаВицФото