„Турчин на маратонот?“ „АјРан.“

07.05.2019 00:57
„Турчин на маратонот?“ „АјРан.“

Во разговорот учествуваат Трајко Џиков, Тања Аждаја, Филип Јовановски, Ранко Србакоски, Петар Кајевски, Ристо Гулевски, Анета Илиевска и Зоран Герсановски.


Трајко Џиков
Турчин на маратонот?
АјРан.

Тања Аждаја
А Македонец на маратонот?
GoRun.

Трајко Џиков
А бе занес по-дрес.

Трајко Џиков
Ела, ќе трчаме маратон околу езерото:
ДојРан.

Трајко Џиков
Дебел маратонец?
Кран.

Тања Аждаја
Кран и крукче да те лае :)

Филип Јовановски
Турчин со англиско потекло на маратонот?
ТрЧАЈ.

Ранко Србакоски
Дисквалификуван маратонец поради пребрз старт?
Ранко.

Ранко Србакоски
Тркач?
Исто, Ранко.

Трајко Џиков
Пијан маратонец?
Drunkо.

Ранко Србакоски
Маратонец што се мачи да издржи во последните километри?
Трајко.

Миле Ничевски
А Ранбо? Шобил?

Ранко Србакоски
Спринтер од Битола.

Ристо Гулевски
Последен маратонец?
РазочаRuN.

Анета Илиевска
Хрват со македонско потекло?
GoRun KaRun.

Филип Јовановски
Учесник на маратонот што ја контролира бучавата?
МараТОНЕЦ.

Зоран Герсановски
Шмекање на маратон?
Ран деву.

Слика: Маргарита Јанчева

 

Слични содржини

Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото