Вињета од една стара книга со приказни

15.05.2019 19:09

Во мрачните пештери

спијат стари вештери.

 

Надвор нивни внучиња

се дават со кучиња.

 

Со големи токмаци

убиваат комарци.

 

Џуџиња со рогови

палат шумски огнови.

 

Се ведне над скарите

вампир-крводарител.

 

Прегладнети сеништа

варат каша пченична.

 

Џинови на тркала

пеперуги бркаат.

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото