Библиотеката на отворено остана без книги зашто никој не ги враќал

16.05.2019 12:42
Библиотеката на отворено остана без книги зашто никој не ги враќал

Не заживеа идејата „Little Free Library“ за слободна размена на книги, која се реализира во повеќе од 80 земји во светот. Полиците на бесплатната библиотека во Куманово останаа празни, бидејќи граѓаните не ги вратија позајмените книги, ниту, пак, донираа свои.

Библиотеката беше поставена пред три недели пред Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, а ја донираше затворот „Куманово“.

Првите осумдесетина книги на македонски, албански и англиски јазик ги подарија Центарот за култура и Градската библиотека, кои граѓаните ги земаа во првите неколку дена и потоа не ги вратија.

 Извор: sdk.mk

Слични содржини

Активизам / Балкан / Култура

ОкоБоли главаВицФото