Три жени и клукајдрвец

17.05.2019 12:16

Три жени седат, златна волна предат.

Не е златна, вели една.
Не е волна, вели друга.
А онаа трета?
Таа е штрбава и стара.
Никаква скриена смисла - вели - тука немој да бараш.

Клукајдрвец в шума лета.
Прави еден, прави два, прави три круга.
Одеднаш го нема - некаде се скрил.

Седат. Жени. Три.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото