Новиот оџа во Чаир

03.06.2019 10:22
!Виц икона

Ми се пожали пријател за новиот оџа во Чаир. Го будел секое утро по 5-6 пати.

Не те разбирам - го прашав - како тоа 5-6 пати?

Па - рече - ме буди првиот пат кога почнува да го пее езанот. Тоа што е непотребно гласен е башка муабет, туку овој прави и големи паузи. Така што повторно заспивам на секоја негова пауза, и повторно се штрекам при секое негово продолжување. Нервно оболев, се тресам секое утро по 5-6 пати, не се трпи.

Via Агрон Биба

 

Слични содржини

Виц

ОкоБоли главаВицФото