Холограми наместо животни во циркус

06.06.19 01:07

Се чини дека сè повеќе зоолошки градини и циркуси го менуваат концептот на својата работа. Германскиот „Circus Roncalli" е првиот циркус во светот, кој животните ги замени со реалистични холограми. Тие се прикажуваат на спектакуларен начин, и всушност голем број животни се спасени од лошите услови на животот во кафезите.


Управата на циркусот кој постои повеќе децении одлучила животните да ги замени со 11 проектори, ласери и објективи, стратешки поставени за да реалистично прикажат холограми од животни. Па сега публиката може да продолжи да ужива во циркуските претстави на помодерен и похуман начин.

Извор: Youtube

 

Слични содржини

Европа / Око

ОкоБоли главаВицФото