Атина – Скоро вистина

11.06.19 00:56

Извадок со фотографии на Иван Блажев од видео проекцијата составена од фотографии и звук изведуван во живо, во кино салата „Тео Ангелопулос“ во Францускиот институт во Атина на 08.06.2018 год.

Во рамките на работилницата „Слика и звук“ организирана од Temps Zero и Void, 12 фотографи и 4 звучни уметници поминаа една недела фотографирајќи и снимајќи амбиентален звук низ Атина.

Видео проекцијата составена од фотографии на 12-мината фотографи пропратена со звук изведуван во живо од четворицата звучни уметници е завршното дело од работилницата.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото