Македонецот и златната рипка

13.06.2019 10:16
!Виц икона

Македонец фатил златна рипка.

Првата желба:

– Да му умре кравата на комшијата.

– Добро.

Втората желба:

– Да му умре кравата и на другиот комшија.

– Добро.

Третата желба:

– Да умре и мојта крава.

– А зоштои твојата?

– Да немаат од каде да си купат млеко, пичка им мајчина!

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото