Деликатна светлина

18.06.2019 01:32
Деликатна светлина

  

  „Понекогаш различни зборови можат во суштина да го имаат истото значење, а истите зборови да покажуваат кон различни концепти. Одредена двосмисленост може да им даде повеќе простор на луѓето да ја употребуваат својата фантазија. Она што сакам да го покажам е разновидноста на природата и животот, тоа дека иако општеството промовира униформност, човечките интеракции можат да ги надминат општествените стеги. Се обидувам да го истражувам или дури да го создавам непознатото, и да се фокусирам на видливите но лесно превидливи интимни детали, набљудувајќи и задржувајќи ја стравопочитта од човековата природа и комплексност. Преку светлината и сенките, фокусот е врз интимната врска помеѓу човекот и природата. Сликите се само занемарливи моменти од нашите животи.“

Во продолжение, избор фотографии од кинеската фотографка Ли Хуи.

 Извор: http://huiuh.com

Слични содржини

Фотографија / Историја
Општество / Фотографија
Фотографија

ОкоБоли главаВицФото