Примрак

20.06.2019 17:29

И МРАКОТ
Е светлина
Но отсутна
До густина на невидливост

И потешко поминува низ ѕид

Обичната состојба на свест
Не може да ја долови
Суштината на
Ноќта
Како прецизни геометриски шари
на грбот на пеперугата

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото