Најдобрите фотографии од биофото конкурсот „Урбани безрбетници“

24.06.19 11:29

Истражувачкото друштво на студенти биолози ги избра најдобрите фотографии од деветтиот биофото конкурс посветен на урбаните безрбетници.

На конкурсот се пријавиле 130 фотографии кои ја отсликуваат биолошката разновидност во урбаните средини.

Пристигнатите фотографии беа изложени во мултимедијалниот клуб „Кафе и филм Котур“. Настанот беше организиран во соработка со Институтот за комуникациски студии, како дел од кампањата за подобра животна средина.

Наградени беа најдобрите три фотографии, но во продолжение погледнете уште неколку кои пристигнале на конкурсот.

 Прво место. Автор: Огнен Бојковски

Второ место. Авторка: Антица Стојанова

Трето место. Автор: Милош Велковиќ

Извор: https://www.radiomof.mk/

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото