Стиховите растат

25.06.2019 17:31

Стиховите растат како ѕвезди и како ружи,
како убаво дете в грдо семејство родено.
А ако со славата некој сака да ве здружи
еден е одговорот: Од каде тоа ми е дојдено!

Спиеме - и како гостин низ камениот покрив
во четирилатичен вид влегува небесната светост.
Разбери, свету! Тоа насон поетот ги открил
законот на ѕвездите и формулата на цветот.

Превод: Влада Урошевиќ

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото